Odprtje TVU 2023

Vabilo na delavnico »OSNOVE FOTOGRAFIJE Z MOBILNIM TELEFONOM«
27. 9. 2022

 

 

 

 

 

TEMATSKI KOORDINATOR

TVU 2023

V ponedeljek, 29. maja 2023, ob 11. uri, je v sejni sobi Občine Ravne na Koroškem potekalo odprtje Tednov vseživljenjskega učenja 2023 na temo »STARAJOČA SE DRUŽBA IN MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE«. V izobraževalnem centru SMERI d. o. o. Ravne na Koroškem smo kot tematski koordinator TVU 2023 skupaj s svojimi podizvajalci (preko 44) pripravili niz dogodkov in prireditev (preko 100), s katerimi opozarjamo na potrebo in možne pristope medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. Vse generacije morajo stopiti v korak s spremembami in se jim ustrezno prilagoditi. Na odprtju, ki so se ga udeležili predstavniki sodelujočih v tematski koordinaciji TVU 2023 in predstavniki strokovnih služb občine Ravne na Koroškem, ki se ukvarjajo s problematiko starajoče se družbe in medgeneracijskega sodelovanja, je zbrane pozdravil in nagovoril podžupan Andrej Erjavec. Poudaril je, da se na Ravnah že dolgo zavedamo pomena znanja, sodelovanja in medgeneracijskega prepleta, tudi s pomočjo izobraževalnega centra Smeri d.o.o. – skrbimo za prijeten in ustrezen prenos znanj s starejših na mlajše generacije in obratno, kajti znanje je poleg zdravja naše največje bogastvo.

Zbrane je v imenu tematskega koordinatorja pozdravila in nagovorila direktorica Ana PAVŠE, strokovna sodelavka Zala ZLATOPER pa je predstavila spoznanja in ugotovitve raziskave na temo medgeneracijskega učenja, katere namen je bil spoznati, kaj se različne generacije učimo druga od druge.

Program je glasbeno popestril mladi, nadarjeni kitarist Glasbene šole Ravne na Koroškem Gregec PESERL.

V nadaljevanju smo prisluhnili zanimivemu predavanju Andreja PEŠCA, univ. dipl. politologa, ki deluje kot celostni psiholog, pedagog, trener in strokovnjak za odnose, leadership in osebni razvoj, na temo “MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE”. Govoril je o tem, kako ponovno zgraditi mostove med generacijami, o moči pozitivnega govora, razmišljanja in dobrote, o tem, kaj lahko sami storimo zase, za druge in za planet, kakšno vlogo lahko pri tem odigra vsak izmed nas, navedel je številne praktične primere in zgodbe iz resničnega življenja, iz svojih izkušenj ter predavanje zaključil s pesmijo in igranjem na kitaro.

Po krajšem odmoru je Katja ŠOBA PAVLINIČ, direktorica Koroškega doma starostnikov, predstavila projekt Razvoja oskrbe za starejše v občini Ravne na Koroškem in odgovarjala na vprašanja.

Dogodek je profesionalno povezovala in lepo zaokrožila Janja ŠIRNIK, z Občine Ravne na Koroškem.

Vsem sodelujočim in prisotnim se najlepše zahvaljujemo za prisotnost in njihove prispevke !

 

Smeri, d.o.o. – tematski koordinator TVU 2023

Koroška cesta 14
2390 Ravne na Koroškem
02 82 20 631
Zala – 02 82 18 608