Teden vseživljenjskega učenja

Evropsko-leto-kulturne-dediscine    1 2 

 

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij in s tem mogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.

Vabimo Vas na prireditve, ki se bodo v maju in juniju odvijale po vsej Koroški regiji.

Želimo Vam veliko novih spoznanj in navdihov za uresničevanje osebne strategije vseživljenjskega učenja.

PRIREDITVE BODO POTEKALE OD 11. MAJA DO 30. JUNIJA 2018.

 

Osrednje teme oz. akcije TVU 2018 so:

smeri-1

 

Do koledarja prireditev dostopate preko linka: https://tvu.acs.si/koledar/iskanje/

 

Poslanstvo in vizija TVU:

Poslanstvo TVU je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

Vizija TVU pa je (p)ostati vodilna promocijska kampanja v Sloveniji, ki utira pot razumevanju in uresničevanju kulture vseživljenjskega učenja.

SMERI, d.o.o. Ravne na Koroškem v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije že vrsto let opravljamo vlogo regionalnega koordinatorja v tednu vseživljenjskega učenja v Mežiški dolini.

Naša naloga je, da motiviramo izobraževalne organizacije in druge inštitucije (društva, zavode) za pripravo in izvedbo neformalnih programov izobraževanja v času Tedna vseživljenjskega učenja.

Več informacij o TEDNU VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA lahko najdete na:• https://tvu.acs.si/

 

URADNO ODPRTJE TVU 2018 V OBČINAH MEŽIŠKE DOLINE bo potekalo v torek, 15. maja, ob 17. uri, v razstavnem prostoru Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem.

Lepo vabljeni!